Zonnebrillen

DE LENTE IS IN ZICHT,
HET IS WEER TIJD VOOR ZON!

Zonnebrillen


Wie heeft er niet meer dan één zonnebril! De perfecte accessoire voor bij iedere outfit. Eentje voor op het terras, tijdens het autorijden of voor naar het strand, het kan allemaal. Je zou bijna vergeten dat hij natuurlijk vooral bedoeld is om je ogen te beschermen tegen de schadelijke UV straling van de zon.

Alle zonnebrillen van Bij Alex bieden je ogen 100% bescherming tegen UVA en UVB straling. Een polariserende zonnebril bevat tevens een filter, die hinderlijke schittering op een horizontaal oppervlak tegenhoudt. Dit geeft rust aan je ogen, wanneer je bijvoorbeeld aan het varen bent.

Hieronder lichten we een aantal van onze merken uitgebreider uit: Je bent natuurlijk van harte welkom om te komen passen in de winkel!

RAY-BAN

Voor velen het bekendste zonnebrillenmerk, voor zowel dames als heren. De naam “Ray-Ban” is afgeleid van de Engelse woorden voor “straal” (ray) en “uitbannen” (ban). Letterlijk dus iets om (licht)stralen mee uit te bannen.
De geschiedenis van Ray-Ban begon in 1936, toen Bausch & Lomb van de Amerikaanse luchtmacht het verzoek kreeg een zonnebril voor piloten te ontwerpen. Dit werd het iconische “Aviator” model, dat in 1937 ook voor het publiek op de markt kwam.

In de winkel hebben wij een ruime collectie Ray-Ban zonnebrillen, zowel de echte iconische klassiekers als de nieuwste Retro-stijlen.

DOLCE & GABBANA

Voor wie kennis heeft van stijl, is Dolce & Gabbana een begrip. Sinds 1985 zijn ze niet gestopt met het maken van creatieve, stijlvolle en unieke brillen. Deze brillen zijn niet alleen chic en bijzonder, ook zijn ze een vorm van expressie; wanneer je ergens binnen komt lopen, bén je er ook echt. Ze zijn een toonbeeld van smaak, en de kleuren en monturen zijn bijna moeiteloos op elkaar afgestemd wat de brillen een haast schilderachtige uitstraling bezorgt: het is een bril met een geest. Met deze brillen wordt je niet vergeten, net zoals Dolce & Gabbana zelf: ‘Al jarenlang splinternieuw’

Dolce & Gabbana zonnebrillen Bij Alex brillen en contactlenzen Marum en Roden

Serengeti

De zonnebril onder de zonnebrillen!
Serengeti staat bekend om de technisch meest geavanceerde glazen, omdat de zonnebrillen als enige drie belangrijke functies in één glas kunnen aanbieden:

Fotochroom (Meekleurend)
Alle glazen van Serengeti zijn meekleurend, ze worden donkerder bij fel zonlicht en weer lichter bij donkere omstandigheden

Blauwlicht filter
Dit filter (op alle Serengeti glazen) zorgt voor een goed contrast en bescherming tegen het schadelijke blauwe licht

Polarisatie filter
Het merendeel van de zonnebrillen van Serengeti bevat een polarisatiefilter om hinderlijke schitteringen tegen te gaan.

Overzet Zonnebril / Clip-on Expert

Wanneer je brildragend bent, zijn er verschillende mogelijkheden voor bescherming tegen de zon.
We kunnen een zonnebril, naar keuze, voorzien van glazen op sterkte.

Ook zijn er bij ons diverse overzetzonnebrillen verkrijgbaar. Deze zijn speciaal gemaakt om over de eigen bril heen te zetten. De glazen hiervan zijn allemaal gepolariseerd.

Een andere mogelijkheid is een clipje die op de bril geplaatst kan worden. De Clip-On Expert wordt door ons gemaakt op maat van uw eigen bril.
Hij is verkrijgbaar met bruine, groene (G15) of grijze gepolariseerde glazen.

Kom zonnebrillen passen Bij alex

Kies uit onze ruime collectie zonnebrillen. Stap bij ons binnen, of maak een afspraak voor het uitzoeken van een zonnebril, zodat we ruim de tijd voor u kunnen nemen.

Bij Alex